Mijlpaal

Redang
Het is paasvakantie en wij zitten een paar daagjes op ‘Redang Island’. Het voelt bijna als onwerkelijk. Wát een prachtige helderblauwe zee! Heb ik ooit zo’n wit strand gezien?

Een mijlpaal
Deze vakantie hebben we (weer) een mijlpaal in ons leven bereikt. Deze vakantie hebben we een van onze gezamenlijke hobby’s, gezamenlijke passie, voor de eerste keer samen met onze oudste zoon uitgeoefend. We hebben samen gedoken! Net als de eerste keer met de kinderen skiën en ‘backpacken’, voelt dit groots, als een heel bijzondere gebeurtenis in ons gezinsleven.

Later is nu
Heel vaak hebben we deze drie dingen met zijn tweetjes gedaan voordat de kinderen geboren waren. Hoe vaak hebben we er samen van gedroomd dit ooit met onze kindjes te kunnen doen?! Later….Nou, later is nu. Bij de eerste keer skiën met de kinderen erbij waren ze inderdaad nog kindjes. Bij de eerste keer ‘backpacken’ als gezin vonden we ze ineens al zo groot. Nu we gewoon, potjandosie, een heuse ‘boat dive’ met onze oudste doen, zie ik hem alwéér in een ander licht! Het is geweldig om zijn enthousiasme te zien. Hij deelt duidelijk onze passie. Het maakt me trots dat hij het zo natuurlijk en relaxed oppakt. Onze jongste wil natuurlijk ook. Zij is, gelukkig zou ik bijna zeggen, nog te jong voor de onderwatersport. Voordat je het weet, vliegen ze zelf de wereld over.

Thuis
Later op de dag zwem ik met de oudste naar een vlot een eindje uit de kant. Ergens halverwege de baai genieten we samen van het uitzicht. Allebei mijmeren en dagdromen we wat en kletsen we gezellig over wat we zien. “Wat heerlijk dat we dit allemaal zo naast de deur hebben, “ denk ik “zo dicht bij (t)huis!” Een vraag komt bij me op en ik besluit dat dit bij uitstek een moment is om hem deze te stellen. “Luister eens, wat zou jij nou liever willen, in Nederland wonen zonder al dit moois en het gemak om zo’n gave dingen als duiken te doen, of hier wonen met al deze dingen?” Hij aarzelt…..en glimlacht veelbetekenend naar me…

Jaaaa!
Hij begrijpt me! Hij snapt het! Hij begrijpt waarom we ‘hier’ in Maleisië zijn gaan wonen! Van binnen juich ik. Natuurlijk begint hij over dat hij ook zijn beste maatjes uit Nederland mist. Dat is prima, dat is goed. Maar ik weet dat we nóg een mijlpaal bereikt hebben, en dat maakt me zielsgelukkig!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s