Middenin

View from the carVrije gedachten
Tijdens de rit van kantoor naar huis probeer ik de rust te nemen om mijn gedachten de vrije loop te laten gaan. De heenweg is hiervoor te druk en onrustig voor. Mijn ‘Waze – app’ gidst mij over de grote en kleine wegen van Kuala Lumpur en afhankelijk van de drukte kiest zij een andere weg. Dus het is altijd opletten geblazen. Terug is het iets minder druk en kiest ‘Mientje’ zoals we haar noemen meestal dezelfde weg. Toch moet ik nog mijn best doen om niet alleen maar gejaagd en geërgerd, de kinderen zitten immers op me te wachten met verhalen en huiswerk, in de auto te zitten.

Niet haasten
Gisteren belde een van mijn kinderen mij op kantoor op en toen ik zei dat ik aan het haasten was om snel naar hem toe te komen, zei hij heel rustig: “ Maar je hoeft niet te haasten Mam!” (Nee inderdaad, in dit verkeer heeft dat toch geen zin.) Ze beginnen eraan te wennen, mijn kinderen. Ze worden ook al best zelfstandig. De nieuwe hulp/oppas is een aanwinst. Ze zorgt goed voor de kinderen op de dagen die ik werk, maakt gezellige praatjes met ze, herinnert ze ‘steady’ aan hun huiswerk, maakt gezonde en lekker snacks en kookt overheerlijk (maar niet mager:-).

Even uitblazen
Het voelt dus (bijna) of ik het me kan veroorloven om de rit naar huis even te ontspannen, een lekker muziekje te luisteren en te genieten van mijn leven. Ja, te genieten! Wat een lekker leventje hebben we hier. Gewend (zo goed en zo kwaad als dat gaat) aan het drukke leven in een Aziatische wereldstad, aan het klimaat, aan de cultuur van het land en van de ‘expat’- wereld vind ik hier met een leuke vriendenkring prima mijn weg. Helemaal prima. De baan bij het Nederlandse en in Azië snel groeiende ingenieurs bureau heb, maakt het plaatje compleet.

Ik breng en ik haal
Ik voel me ook daar steeds meer thuis. Het is een bijzonder mooie ervaring. Ooit ging ik ‘International Business’ studeren omdat ik in het buitenland wilde wonen en werken. Verder dan een stage in Europa en een baan bij een internationaal bedrijf was ik nog niet gekomen. En nu dus wel. Ik geniet met volle teugen. Oh ja, het is druk en ik ben weer helemaal terug in de uitdaging van het combineren van werk en gezin. En toch prefereer ik dit boven niet-werken. Ik voel me weer onderdeel van een club. Ik kan mijn drang om te verbeteren kwijt. Ik zit middenin een mengelmoes van meer dan vier verschillende culturen en talen. Ik vaar op de samensmelting van mijn kennis en ervaring van de afgelopen jaren van onder andere Rabobank, Sara Lee, ING en Equilibre en tegelijkertijd leer ik elke dag.

Nog meer activiteit
Bovendien zet ik me daarnaast nog in voor de zich verder professionaliserende ‘Board of Governors’ van de internationale school en via de Hockey en Nederlandse Vereniging voor de Nederlandse Gemeenschap in Maleisië. Voor de nodige lijfelijke in- en ontspanning wordt er drie keer per week gesport. Toen het met het werk nog niet zo opschoot heb ik mijn leven gevuld met andere leuke en zeer nuttige dingen. Tja, je moet wat met al je energie. 🙂

Het is druk, ja. En toch; dit is wat ik leuk vind, dit is hoe ik het leuk vind!

Ik zit er weer middenin.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s