Voor Werkgevers

Inleiding
De relatie met werknemers verandert direct en ingrijpend op het moment, dat zij of hij ‘ouder’ wordt. De impact voor vrouwen is vanzelfsprekend op veel fronten groter dan voor mannelijke werknemers. Hoe dan ook zal de verhouding met de werknemer nooit meer hetzelfde zijn als voorheen.

Het succesvol combineren van werk en gezin hangt in belangrijke mate af van de mogelijkheden, die werkgevers bieden. U zal samen een inspanning moeten leveren om ook in deze nieuwe situatie rendement uit uw Human Capital te kunnen halen. U moet dus een specifieke visie ontwikkelen voor deze doelgroep.

Waarom investeren?
U investeert in uw jonge talenten. Zij volgen traineeprogramma’s, doen (interne) opleidingen tijdens kantoortijd en hebben wellicht een mentor of externe coach. Het betekent, dat u in de prille zakelijke jaren nog niet veel ‘winst’ kunt boeken. Kent u de cijfers? Hoeveel kost een succesvolle vervanging? Wat investeert u daadwerkelijk in de eerste jaren in een medewerker?

U begrijpt, dat u er goed aan doet om talentvolle jonge ouders aan u te binden, zodat u geen geld weg laat stromen.

De situatie
Het combineren van werk en gezin is complex. Het is een samenspel van verschillende partijen en het vereist bijzondere vaardigheden. Een medewerker zal opnieuw inzicht moeten krijgen in zichzelf en haar of zijn gedrag, andere stemmingen en communicatie, veel meer praktisch geregel, keuzes maken en ga zo maar door.

De bewustwording over deze zaken kan niet vroeg genoeg beginnen. Het is tijd om nieuwe afspraken met elkaar te maken en de verwachtingen over en weer opnieuw te ijken. WerkmetjeGezin ondersteunt aan beide kanten. Werkgevers worden begeleid bij het in kaart brengen van de ‘problematiek’ en werknemers worden gecoacht naar en in de nieuwe situatie.

Wat doen we?
WerkmetjeGezin levert de volgende diensten:

Doelgroepinventarisatie. Hoe is de situatie binnen uw organisatie? Hoe beleven medewerkers het beleid en wat verwachten zij, dat er gebeurt op het moment als de verandering optreedt?

Bewustwording voor leidinggevenden, HR medewerkers en beleidsmakers. Zijn zij in staat om het thema een juiste plek te geven en weten zij wat er gedaan zou kunnen worden?

Weer-aan-het-werk traject. Re-integreren na zwangerschapsverlof of ouderschapsverlof. Wat komt er op je af? Waar heb je last van? Waar liggen jouw mogelijkheden? Hoe organiseer je de combinatie, wat moet je regelen? Een praktische begeleiding met vooral aandacht voor het dagelijkse proces.

WerkmetjeGezin Kompas. Een persoonlijk ontwikkeltraject voor moeders en vaders, die worstelen met de combinatie van werk en gezin. Praktische thema’s komen aan de orde, zoals het creëren van overzicht, het stellen van prioriteiten, organiseren en plannen, het schakelen tussen de verschillende rollen, in gesprek gaan en blijven over het onderwerp en het maken van goede afspraken. Er is ook aandacht voor de langere termijn. Wij gaan aan de slag met het bepalen van een persoonlijke koers en de daadwerkelijke carrièreplanning.

Evaluatieabonnement.</em> Voor werknemers die op de juiste koers willen blijven met terugkerende evaluatiemomenten. Even afstand nemen en (her)ijken. Vier keer per jaar evalueren wij de werkelijke situatie aan de hand van een eerder uitgezette koers.

Verantwoording
In onze trajecten maken wij gebruik van een aantal gerenommeerde instrumenten. Wij zijn licentiehouder van diverse analyse tools van TTI (Target Training International) uit Amerika. De meest bekende instrumenten staan bekend onder MDI en/of DISC. Daarnaast werken wij met verschillende profielbeschrijvingen van Q4-profiles en zijn wij gecertificeerd partner van PersonalColor.

Hoe werken wij?
Wij zijn authentiek, concreet, creatief, humoristisch, inspirerend en confronterend. Op een kritische, maar respectvolle manier krijgen zij mensen in beweging. Op basis van hun deskundigheid en menselijk inzicht geven zij mensen een duw(tje) in de goede richting.

Neem voor meer informatie of een orienterend gesprek contact met ons op.

Advertentie

2 gedachten over “Voor Werkgevers

  1. Interessant concept Patricia! En goeie site. Ik heb zelf de training WorkLife na zwangerschap van SBi gedaan in een pilotgroep. Ben benieuwd wat je daar van vindt. Had er tot die tijd niet bij stil gestaan dat je kijk op werk inderdaad anders is als je gezin verandert. Vond het ook erg boeiend om andere werkende vrouwen met een jong kind te ontmoeten. Al vervalt dat snel in netwerken/theedrinken/bijpraten…Ik ga je volgen via twitter. Groet van Mariska

    • Beste Mariska, dank je voor je bericht. Mijn reactie is erg verlaat, heel erg, omdat we aan het verhuizen waren zoals je wellicht hebt begrepen. Leuk dat je me volgt! Hoe bevalt jou de combinatie werk en gezin?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s