Leuk, lekker en leerzaam

Motto
Bij Equilibre, het bedrijf waar ik in Nederland werkte, heerst een motto. Alles wat ze/we doen, moet leuk, lekker en leerzaam zijn. Want als het leuk, lekker en leerzaam is, dan komen de rest vanzelf. Ik heb het gezien, het werkt echt, mits je het consequent toepast. Zo’n motto helpt zelfs als je denkt dat je géén keuze hebt. Als iemand bijvoorbeeld even niet zoveel opdrachten heeft, of gewoon geld moet verdienen. Men denkt dan vaak dat je maar alles moet aanpakken. In het begin is dat ook wel zo. Toch is het zo dat alles beter en makkelijker gaat als je doet wat bij je (motto) past. Als je doet waar je energie van krijgt, waar je jouw beste kwaliteiten bij kunt gebruiken. Dat valt op. Je zult het uitstralen en je zult een aantrekkingskracht hebben.

Twee jaar geleden
Er heerst hier in Kuala Lumpur een sfeer van ‘alles kan’! Toen ik, terwijl ik dit schrijf op de dag af 2 jaar geleden, voor het eerst een stap op Maleisische bodem zette, was dat het eerste dat mij greep. De dynamiek, de groei! Je voelde het en proefde het gewoon. In het tumult van opstarten, wennen en settelen is dat een tijd lang weggezakt. Ik ben nu aan het ontsnappen aan het gevoel van dat alles moeilijk gaat. Dat gevoel dat misschien wel hoort bij een eerste ervaring als ‘expat’ en eerste keer wonen in Azië. Langzaam komt dat gevoel van onbegrensde groei weer bij me terug. En nu begin ik er langzaam deel van uit te maken. Sociaal én zakelijk!

Groei
Nu we inmiddels bijna twee jaar hier wonen, wordt ons leven drukker. Ons privé leven is behoorlijk gevuld en zelfs mijn zakelijke mogelijkheden groeien. Het kan hier vaak niet op. Er gebeuren zoveel leuke dingen! Op werkgebied is er in principe ook geen grens. De economie in Azië en dus ook de Maleisische groeit misschien dit jaar wat minder hard, maar nog steeds is de absolute groei stevig. En waar een economie groeit zijn er mogelijkheden te over.

Alles of niets?
Wat daar voor mij onvermijdelijk mee gepaard gaat, is dat, als ik niet oppas, het weer té druk wordt. Het is meestal alles of niets. Het is natuurlijk een luxe positie is als je veel keuzes hebt. En toch kun je niet alles. Zo’n motto als ‘leuk, lekker en leerzaam’ is zo gek nog niet. Ik heb het maar weer even uit de kast gehaald. Na een periode van investeren en zoeken ben ik op zoek naar een middenweg, naar mijn balans. Het motto helpt me te bepalen waar ik mijn energie wel en niet in wil stoppen. Het helpt me te bepalen waar ik wel en waar ik geen energie van krijg. Het helpt me mijn eigen weg te kiezen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s